Načítám...

architekti Kreatier v Českých Budějovicích

architekti Kreatier v Českých Budějovicích

Architektonický ateliér pod vedením Vlaďky a Báry je na světě již od roku 2015. Vznikl v Praze a tam i nadále pokračuje ve své působnosti, ale nově se Kreatier rozhodl expandovat, a to do Jižních Čech, konkrétně do Českých Budějovic.

Co Vás vedlo k rozhodnutí vytvořit pobočku v Českých Budějovicích?

Vlaďka: Já i Bára nejsme rodilé Pražačky, já jsem z jižních Čech. Vyrůstala jsem nedaleko od Českých Budějovic a Bára je z Jihozápadních Čech, kousek od Strakonic. Obě jsme se po letech studií a následně i praxe rozhodly vrátit zpět do rodných končin. Zároveň vidíme v podnikání v Českých Budějovicích potenciál. Už nyní se nám podařilo na trh proniknout.

Bára: Dalo by se říci, že naše nová kancelář je takovým splněným snem . Vždycky jsme si přály mít kancelář s prosklenou fasádou do ulice, blízko centra města, kde denně projede spousty lidí. Jedná se o naší podnikatelskou výzvu. Teprve teď v květnu dostaneme od kanceláře klíček a budeme si ji postupně zabydlovat.

Znamená to, že Prahu definitivně opouštíte?

Bára: Tak to ani omylem :) Já Prahu jen tak neopustím, protože ji mám moc ráda. Mám ráda její tempo, příležitosti. I když bydlím v jižních Čechách, minimálně dvakrát týdně se do Prahy dostanu. Scházím se tam se stávajícími klienty a dodavateli. Jezdím tam na stavby, které v tuto chvíli probíhají, vzorkuji v showroomech atd.

Dalo by se tedy říci, že Vaši klienti jsou z jižních či středních Čech?

Vlaďka: Mám pocit, že v naší práci tolik na té geografické poloze nezáleží. Naši klienti jsou skoro z celé republiky, stejně tak i stavby. Máme projekty kousek od Ostravy, v Krkonoších, na Lipně, v Praze, dokonce i v zahraničí. Jsme zvyklé dojíždět za zákazníky i za projekty. Pracujeme mnohdy i na dálku. Video cally jsou pro nás běžnou rutinou, stejně tak je pro nás reálné se čas od času vydat za prací přes celou republiku.